kata owner blog!!

dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha penyanyang. assalamualaikum mujahid dan mujahidah Islam yang tidak teragak-agak membela agama. :) semoga content yang ada tidak melalaikan kalian :) tegur yang mana silap, nasihat yang mana salah. MI dalam proses nak berubah. doa-doakan MI. kita SEISLAM, BERSAUDARA, KIBLAT YANG SAMA.. AGUNGKANLAH ISLAM DI PERSADA DUNIA. :) -lil' maisarah is growing up ;')-

Saturday, July 30

enambelasjulaiduakosongsatusatu

assalamualaikum budak2!

hah! tdi scouts 03 p lembah bujang. ya, lawatan sambil bljr,, best ouh..
7.30 kna ada kt sklh dh. 8.00 pgi brtolak. smpai sna dlm pkol 10 sumtink. agaknya lah, aku pon kurang igt., kami tgk candi2 tinggalan lama dulu uw.. woah! bnyk gak lah.. pstu Z dk wt ckp bnyk.. hehehe.

pstu snapping baek punya kt sana. aku pinjam fon abah sat sbb fon aku x clear lha. nk 2kar lain nnt had klea2 ckeyt. then, balik ke bas Abah. eyh, x blek qumah g. singgah tanjung dawai sat. p isi perut dulu sblm ke destinasi terakhir kami. mkn nasi lauk ayam sambil dicuit oleh angin sepoi2 bahasa... aku borong ckit ja kt situ., sbb majoriti semua kedai juai bnda sama ja.. ikan pekasam, belacan, cincalok, qopok ikan and so on. aku beli bnda makan sahaja. huhu, perkara wajib, aku beli asam. pastu aku beli buah berangan, tringin gak nk rasa cm na.. sdp gak lah buah tu.. bleh bli gi len kli...



dalam bas kan, aku dok dengan nazmin, si bdak comey. mcm besa larh, deret mau gelak ja., aku nk tidoq dy crita bnda lawak sampai aku dh tidoq pon dia dok wt lawak gak. (tpi ckit ja) ckg hasni yg lebih. dia kata aku tidoq kluar air liuq basi. eelllleeeyhhh. aku rasa x pon. lagipun, perkara itu normal lah cikgu. hehe, apapun, congratulations sbb akan ada baby x lama lagi , amin.saya tumpang happy sat noh.

oke2. lepas ke tanjung dawai, kmi ke tapak ekskavasi sungai batu (btoi dk aku eja). best3! kami jadi ahli arkeologi buat satu jam. kt citu, org2 yg kerja tgh wt research au, depa semua percaya kt situ tamadun terawal di asia tenggara brdasarkn pentarikhan radiokarbon. hah. abad 1 tu weyh. radiokarbon tu, cmniy,,.. depa cari arang pastu arang tu x leh disentuh dgn tgn sbb nnt result dia x kn sama.. lepas ambil arang tu, depa akan hantar ke United states  untuk something pa ntah lah. haa.. bru blh mklumkn sejarah tmpt tu...

kami cuci2 batu bata kat tapak tu, iffa jmpa arang! hehe.. agak jeles di sini. aku x jumpa apa pon,. terbagi pecah batu lagi ada lah! heish. tpi aku seronok sbb kak ain (kak yg conduct kmi ) igt nama aku. huhu...

pastu kami blek. pastu aku buat entry niy.pastu aku ngantuk.
huhu.. k, assalam, budak tomey!!





















(xde description) 

2 komen:

❤ Cik Nissa ❤ said...

nak tgk gambar?? ;)

mysarah said...

:) hee.. gmbr ada ckit je, nnt adk upload!~

hey babeh. hehe . thanks for reading . new post : coming soon.love ya!