kata owner blog!!

dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha penyanyang. assalamualaikum mujahid dan mujahidah Islam yang tidak teragak-agak membela agama. :) semoga content yang ada tidak melalaikan kalian :) tegur yang mana silap, nasihat yang mana salah. MI dalam proses nak berubah. doa-doakan MI. kita SEISLAM, BERSAUDARA, KIBLAT YANG SAMA.. AGUNGKANLAH ISLAM DI PERSADA DUNIA. :) -lil' maisarah is growing up ;')-

Sunday, March 6

exam doe

assalamualaikum, family and friends <3
hm, skrg niy wk2 exam. tdi sbjk geografi. soalan dy.. hm, boleh tahan la.. org pndai kata lah sng.. aku x boleh lgi kata senang. igt sng ka? perh.. hehe.. cuma.. boleh gagah lah. nseb hri ni geo shj. sbb aku pon bru baca geo,, hehe. pelik lah naik form 3 ni,, aku dh x mcm dulu.. aku jdi trsgtlah 'rajin' dri y biasa.. mungkin sbb aku pk aku dh bleh jawab.. ntah la. aku trpngaruh dgn kata2 ckg azwan kot.. 
"klaw kamu fikir kamu dpt 8a, mknanya kamu dpt 8a. klaw kamu fikir kamu x blh bwt, kamu psti x boleh bwt" lebih kurang mcm tu lah.. ala2~ aku fikir aku boleh buat geo, mknanya, aku boleh lah.. hehehe,, klaw x bleh jwb, aku akan geram kt ckg azwan,, dk lah,,  (asal salah ja,, tuju kt org len, apa la nk jdi!!!)
apa pon,, esok ada exam subjk yg agak susah.. sejarah lerw.. sej dgn bm krts 1 & 2. bm,, insyaAllah boleh jwb. amin.. cuma krts 2 tu, kna lah perah otak ckit, kluarkn ayt power2. style lah. krts 1, ala,, pk cmtu2 ja.. cara aku. hmpa jgn dok ikot lak. fail st lgi, jnoh aku..!
sejarah plax,, er er er.. x sanggop dh nk dpt result mcm thn lepas.. ckg zul kata kt kmi semua, jgn kecewa dgn keptsn kamu. tpi aku? aku ttp kecewa.

 (kecewa lah ni. ngap apa yg ada!!)

mana x nya.. aku dpt 47 wey..!!!ha tu lah masa exam dulu2 tu dok pikiq mrata. dok asah bakat melukis lah, practise tnda tgn lah.. dok tulis nama semua org dlm tulisan jawi lah.. bila dpt result,, kn syioq!!


pdn muka. lukis bnyk2 sapa suroh?! bkn nk check blik. ntah btoi ka dk jwpn aku letak tu~ esok aku x maw bwt cmtu dh.aku btoi2 jnji x maw buat cmtu dh.. insaf wey!!
adush//.. sejarah, sejarah . bnyk gk a nk kna baca blik utk sejarah ni.. form 1, dri ibn khldun and the gang smpai melaka.. form 2, dri francis light smpai lah james brook.. form 3 lak, kna baca smpai malayan union.. tdi aku ada baca ckit,, tpi x abes lgi. nah,, exam kli niy pnya soalan -------->>>
form 1 bab 1-6
form 2 bab 1-4
form 3 bab 1-2
amacam? best? haha. wey,, nk mintak tlg ckit,, tolong sgt2 doa kt aku supaya boleh jwb. amin... aku pon akan doa supaya Allah bka pntu hti hmpa , dpt recall blik apa yg hmpa dh baca/usahakn.. amin..
k lah.. dok mlalot pa x taw. assalamualaikum. aku nk pi bwt revision cket. x larat nganga dh..boboi..

7 komen:

selipar comey said...

hahaha..nek cta nie..sma ja ngn tkwan...
hakhakhak...dlm krtas soalan 2...pnoh ngn soalan dlm 40% ja....60%g pnoh ngn tnda tngn larh..
muka nek larh..hakhakhak..
smua ada..hakhakhakhak...skali ng muka tkwan ada...dpan2 lak 2..hakhakhak..

maisarah yusof said...

aik? awt muka nek pon ada?!.. haha,, tkwn mmg lah.. suka tiru. x abeh2~

selipar comey said...

ahhahha....
bkn tru....
sngaja..tba2 ja dlm otak nie nk wat cam 2....
hahhah..yg jwpan exam xmw kuaq2 gak....
hahhha

maisarah yusof said...

hehehe,, style- larh..

selipar comey said...

hahahaa...style gak la...
blk kna bsing exam xelok bg style...
hahaha

maisarah yusof said...

haha,, tu lah,, nk cnteng pon, muka nek, kn dh x brkat! XD

selipar comey said...

hahaha....
nek brbkat ka??
hakhakhajk......

hey babeh. hehe . thanks for reading . new post : coming soon.love ya!