kata owner blog!!

dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha penyanyang. assalamualaikum mujahid dan mujahidah Islam yang tidak teragak-agak membela agama. :) semoga content yang ada tidak melalaikan kalian :) tegur yang mana silap, nasihat yang mana salah. MI dalam proses nak berubah. doa-doakan MI. kita SEISLAM, BERSAUDARA, KIBLAT YANG SAMA.. AGUNGKANLAH ISLAM DI PERSADA DUNIA. :) -lil' maisarah is growing up ;')-

Monday, April 9

stuck in hostel

assalamualaikum..

siti maisarah binti yusof ingin menceritakan kisah kehidupannya di asrama. ok, sudah-sudahlah skema tu.

wey.. aku kesuntukan masa untuk belajar. memanglah semua orang dikurniakan masa 24 jam. tiada yang lebih tiada yang kurang tapi aku tak dak gen jimmy neutron. aku tak da lah genius mana pun  nak catch up something tu jauh sekali on the spot. aku perlukan masa yang betul-betul banyak untuk fokus dalam suatu subjek. watlek? yaw.. how how dengan expectation orang kat sekeliling aku.. aku tak boleh endahkan harapan dan impian ibu abah. hari tu aku mengadu kat abah yang aku tak faham sangat addmath.. abah kata belajar dulu mana yang termampu.. ya, agak lapang dada aku dengan respon tu.

meh sini aku ceritakan perkembangan pelajaran aku. bismillahirrohmanirrohim..
untuk  coming standardize ni.. aku target 6 a's which are bm, bi, am, phy, ag, sej. yang lain tu aku berserah seadanya..

alhamdulillah aku semakin suka cara pembelajaran cikgu hadi. addmatah tak sekompleks yang disangka kalau kita betul-betul faham. habis saja chapter untuk semua subjek, akan ada kuiz. pernah sekali aku dapat 0 weyh untuk quadratic equation sebab aku kureng faham tapi sekarang aku dah ok. alhamdulillah. markah aku semakin meningkat untuk quiz quadratic function. (yippie). hehe. aku kan berdamping dengan afifah si budak pandai math n addmath tu.. aku anggap dia macam adik aku weyh.. kuikui.. tak patut tak patut. dia menyemai perasaan cinta am. waulaweh. 

biology.. aku selalu mengantuk time c.yuha mengajar. aduh.. habes la cmni. how how nak score..? tapi aku tahu.. bio, phy and chem tu subjek yang interesting. clap sikit dengan impression aku! ah, physics.. masa sekolah badlishah, cikgu aku panggil phySICKS. wehehe.. sporting habis cikgu tu.. tapi sayang aku terlupa nama beliau. sorry cekgu . cekgu baek khannn...? kat mrsm.ph aku ada cikgu jasmi.. ala.. cikgu yang masuk tv sebab terlalu hot tu lah. aku faham cikgu ni mengajar dan aku sedih sangat tengok kawan-kawan yang lain tidur masa kelas cikgu. 

agama... boleh la nak tangkap. sebab aku memang berminat dengan subjek agama.. ada ea orang yang tak berminat? sekeh stg baru tau. weyh2 ustaz zainal kan.. muka beliau kan.. macam sorang junior ni weyh. s e r i o u s l y! aku nak state nama budak tu.. takut ada yang terkezzut lak ken... jadi tak pa lah. bm pun ok.. bi pun ok.. math ckit je yang ok.. chem pun so far ok.. sejarah lak. sejarah yer sejarah... cikgu G ajar kami.. ada oreng jealous tak? cikgu G ok lah hampa.. memanglah tegas kalau tak nanti tak de yang nak belajar kot. yang peliknyaa.. aku tak lut dengan ketegasan cikgu. heee ^_^. no wonder i got a bad result in the past quiz~

dah lah,.. kehidupan aku kat asrama semakin teratur. kurang sikit nak rushing2 . mandi pun oke saja.. :P
bila dah rapat dengan semua tu.. rasa seronok pula tinggal di asrama. --->perhatian, tiada apa yang setanding dengan SMK Sultan Badlishah!<---. kokurikulum tu ja yang kurang memuaskan hati aku. what's the point? dah la tak da scouts girl. hampeh doe. aku masuk JPA sebab aku tak sanggup nak masuk ranger~ hey you.. please lah! it reminds me to the suck camping that we had at seri jengking. macam.... macam... bercogan sikit.."once a scout always a scout" rindu gila kat badlishah... esok aku nak pi badlishah. badlishah.. badlishah.. (echoes) 
kepada fwen fwen aku yang tercomel tu.. pastikan ada hadiah. kalau tak, aku tak kenal hampa semua. joking at the same time, serious. haha. aku nak jadi ceti kat sekolah. tengoklah nanti... aku nak jumpa semua sahabat dan cikgu yang tersayang. sayang ketat2! hehe. pastu aku nak tanya.. " weyh, hampa tengok aku semakin gemuk ka sama saja?" <-- ini skrip aku!

the boy? haha.. he always be the 'boy'. k stop it. 

ketemu lagi ye teman2.. assalamualaikum

1 komen:

cik karmila said...

nice ur st0ry,,wanna live @ 0stel again,,huhu,,chaiy0k 4 +math,,easy !haha

hey babeh. hehe . thanks for reading . new post : coming soon.love ya!